Es publica el llibre “La ciutat agrària. Agricultura urbana i sobirania alimentària”

Per encàrrec dels companys de la Xarxa de Consum Solidari, durant 2016 vam coordinar l’edició d’aquesta publicació, que ara ha vist la llum en versió digital, i que la propera tardor serà publicada en format paper per l’Editorial Icaria. Aquesta és la sinopsis del llibre, que podeu descarregar aquí

En l’actual context de crisi sistèmica, està prenent cada cop més rellevància el debat sobre com avançar cap a ciutats i sistemes alimentaris urbans més justos i sostenibles. En el marc d’aquests debats, apareixen indefectiblement dues línies de treball prioritàries: revertir els processos de degradació i pèrdua d’espais agraris metropolitans que han tingut lloc en les últimes dècades, i promoure el desenvolupament de l’Agricultura Urbana i Periurbana. La publicació que presentem parteix d’aquesta doble premissa; i, amb la intenció de contribuir a fer-la realitat, compila arguments, dades, reflexions i propostes elaborades per activistes i recercadors/es amb una llarga trajectòria de compromís amb el foment de l’Agricultura Urbana i Periurbana a Cuba, Madrid i Barcelona, respectivament.

Front els greus impactes ecològics i socials que provoquen tant el Sistema Alimentari Global com el model de ciutat depredadora encara vigent avui dia, els autors i les autores dels articles que conformen aquest llibre proposen estratègies per convertir l’agricultura i l’alimentació de les ciutats en una gran oportunitat per promoure el desenvolupament local i l’ocupació, la cohesió social i la salut pública, l’equilibri territorial i la sostenibilitat, l’equitat social i la justícia ambiental.

Aquestes noves estratègies alimentàries locals es fonamenten en les propostes de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària, i s’emmarquen en un fenomen més ampli caracteritzat per l’emergència d’un nou paradigma ecosocial. Per donar resposta a la crisi multidimensional d’àmbit planetari que afronta actualment la humanitat, des d’aquest nou paradigma es proposa transformar els sistemes alimentaris i les societats locals a partir dels principis de sostenibilitat, radicalitat democràtica i justícia ecosocial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *