Informe Arran de terra. Indicadors per la Sobirania Alimentària de Catalunya

Catalunya es troba en un moment de definició de model de país, de debat sobre quina societat volem construir i com podem assolir un major grau de sobirania. Aquest moment polític i social és una oportunitat per replantejar la qüestió alimentària, un tema que travessa les nostres societats de forma vital. Des de la perspectiva de la Sobirania Alimentària, es considera l’àmbit agroalimentari com una qüestió estratègica, que té a veure amb la salut dels nostres cossos i el nostre territori, però també, amb la cultura, el patrimoni, l’educació, els valors i els principis que defineixen el sistema socioeconòmic i polític vigent. La reivindicació de la Sobirania Alimentària transcendeix, per tant, els aspectes purament productius i alimentaris, emmarcant-se en un nou paradigma ecosocial, des d’on es pretén transformar les nostres societats, amb
la finalitat de fer front a la crisi multidimensional en la qual estem immerses.

L’informe Arran de Terra és fruit d’un treball col·lectiu, el qual té l’objectiu de diagnosticar la situació actual del sistema alimentari de Catalunya, des de la perspectiva de la Sobirania Alimentària. La finalitat és dotar-nos de dades que ens permetin  referendar, afinar o refutar les intuïcions, percepcions i relats que, construïm dia a dia, les persones que treballem per fomentar uns sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles.

Esperem que sigui d’utilitat

https://arrandeterrablog.files.wordpress.com/2018/04/arran-de-terra-ii-indicadorssac.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *