Sobirania Alimentària. Aixequem la República

Amigues i amics,

Des de diferents entitats i col·lectius del món de la Sobirania Alimentaria, volem donar continuïtat a la crida per construir poder popular constituent que es va iniciar des d’Aixequem la República el 2 de desembre de 2017. Aquesta crida va continuar amb el 1r Laboratori d’Economia Republicana que es va organitzar el passat 14 d’Abril per proposar 155 mesures per aixecar la república des de baix.

Estirant aquest fil i entomant la proposta de fer extensiva aquesta iniciativa a diferents àmbits i sectors, us proposem un Laboratori Republicà de Sobirania Alimentària pel proper 24 de novembre al Bages amb l’objectiu de generar entre totes un document amb les Mesures per avançar cap a la Sobirania Alimentària construint poder constituent.

Al matí hi haurà 9 grups de treball temàtics per aprofitar tots els vostres coneixements: pagesia, transformació alimentària i restauració, consum i comercialització, biodiversitat agrària, feminismes, fonts de vida, educació i recerca, polítiques alimentàries i model territorial. L’objectiu de cada grup serà generar 5 mesures concretes entre totes per avançar cap a la Sobirania alimentària. Si ja tens idees que vulguis compartir, no dubtis en fer-ho per mail o Twitter!

Inscriviu-vos als grups, a la jornada i al dinar amb aquest enllaç: https://goo.gl/forms/XMrN5HvsNA5saHLn1.

Després d’un bon dinar agroecológic convoquem un espai de debat: Construint sobiranies. Quin és l’encaix de la Sobirania Alimentària amb la resta de moviments socials? Acabarem amb un espai lúdic per compartir abans de marxar!

Us hi esperem!

PROGRAMA DE LA JORNADA

Des de diferents entitats i col·lectius del món de la Sobirania Alimentària, us convoquem el 24 de novembre a Cal Sitjes (carrer de les Parres, 44 d’Artés), per definir mesures i accions per construir poder popular constituent.

10:30 h: Arribada i benvinguda
11-13 h: Grups de treball per definir mesures i accions.
Pagesia, Transformació alimentària i restauració, Consum i comercialització, Biodiversitat agrària, Feminismes, Fonts de vida, Educació i recerca, Polítiques alimentàries globals i Model territorial.
13-14 h: Plenària. Presentació de les mesures de cada àmbit.
14:30 h: Dinar agroecològic, per Caus de Mura – 10€
16 h: Construint sobiranies. Quin és l’encaix de la Sobirania Alimentària amb la resta de moviments socials?
Amb Gemma Casal (Fruita amb Justícia Social), Ivan Miró (Ciutat Invisible), Josep Manel Busqueta (Projecte Sobiranies), Maria Campuzano (Aliança contra la Pobresa Energètica), Miriam Planas (Aigua és Vida) i Llorenç Planagumà (Centre per a la Sostenibilitat Territorial).

Debat moderat per Marta Molina (Opcions).

17h30: Música a càrrec de DJ Galo i tancament

Inscripcions aquí: https://goo.gl/forms/XMrN5HvsNA5saHLn1

Més informació i xarxes socials:

republica.sobiraniaalimentaria@gmail.com

http://aixequemlarepublica.cat/

@Aixequem_la

#24NSobiraniaAlimentària

ENCETEM EL DEBAT!

Per això volem anar fent xup-xup. Us proposem que des de ja comencem a reflexionar sobre mesures concretes, compartint-les via Twitter o mail, per tal d’encetar el debat que acabarem de traçar a la jornada. Quines són les mesures clau per avançar cap a la Sobirania Alimentària? Quines són les lluites urgents que cal abordar des de diferents àmbits? Podeu proposar les vostres mesures vinculades als grups de treball.

Farem un recull de les diferents propostes rebudes, que seran els ingredients bàsics amb els que treballarem als grups de treball per definir col·lectivament les mesures i accions per la Sobirania Alimentària

Si coneixes persones concretes a qui creus que els agradaria participar, agraïm els reenviïs el correu.

Moltes gràcies!!

 

Construïm poder popular

Trobem-nos. Pensem-la. Visquem-la

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *