Convocatòria ponències TERRAenVISION – Barcelona, setembre de 2019

Benvolgudes amigues i amics

Volem cridar la vostra atenció sobre la sessió titulada “Agroecology today: Uniting citizens and researchers» (Sessió 21) que organitzem a la Conferència TERRAenVISION 2019, Barcelona (Espanya), 3 – 6 de setembre de 2019

Desenvolupada per agricultors i científics, i impulsada per camperols i moviments socials, l’Agroecologia és una proposta per abordar problemes urgents de la humanitat. L’agroecologia engloba l’organització social, tècnica i econòmica des de la producció, la distribució fins al consum de productes agrícoles. L’agroecologia constitueix alhora un concepte científic, un conjunt de pràctiques i un moviment social.

En l’actualitat podem trobar exemples reeixits de ciència participativa / ciutadana que tendeixen ponts entre les ciutadanes i les investigadores, que busquen generar solucions adequades a problemes rellevants. Aquesta sessió té per objecte facilitar i enfortir les interaccions entre la pràctica i la ciència. El seu objectiu és crear sinergies entre el moviment agroecològic i la comunitat acadèmica amb la perspectiva de construir un pont cap al Fòrum Social Mundial de les Transformacions Economies BCN 2020.

Esperem contribucions que presentin les qüestions elementals, identificades des moviment agroecològic, que requereixen una major atenció per part de la comunitat científica. Agraïm especialment les contribucions que comparteixin la seva experiència en enfocaments participatius en la ciència agroecològica.

Esperem treballar al voltant de tres dimensions fonamentals de les transicions agroecològiques: les pràctiques de producció i gestió, la distribució i la governança. Així, esperem contribucions en els següents temes:

  • Experiències de ciència ciutadana i agroecologia
  • Llacunes en el coneixement i possibles contribucions des de l’acadèmia
  • Experiències de transició agroecològica, co-disseny de la transició (lliçons apreses)
  • Eines per a la transició agroecològica
  • Les llacunes en el coneixement en qüestions ambientals que preocupen a la comunitat internacional i moviments socials
  • Estratègies per al desenvolupament de polítiques de suport a la transició agroecològica

La nostra intenció és incloure presentacions d’acadèmiques i d’activistes, així com un debat públic.

Data límit per a la presentació de resums orals i de pòsters: 15 de juliol de 2019

Els resums han d’estar en anglès (fins a un màxim de 400 paraules).

Esperem veure’t a Barcelona al setembre!

 

Salutacions cordials,

Moritz Hallama, Sara Burbi, Gonzalo Gamboa

web: https://terraenvision.eu/

contact: moritz.hallama@uni-hohenheim.de

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *